SASTOJCI:
2 lisnata tijesta
6 jaja
1 l mlijeka
2 vanilija pudinga
1 pakovanje zamrznutih višanja (oko 450 gr)
PRIPREMA:
6 jaja
1 l mlijeka
2 vanilija pudinga
1 pakovanje zamrznutih višanja (oko 450 gr)
PRIPREMA:
1. Razvaljajte lisnato tijesto, postavite u tepsiju. Uzmite vilicu i napravite rupice po tijestu kako se ne bi previše diglo te ispecite tijesto. Ukoliko imate kalup, stavite pečeno lisnato tijesto u nj, kako bi vam kasnije bilo lakše izliti kremu.
2. Pripremite posudu u kojoj ćete kuhati kremu od višanja. Ulijte u nju 2 dcl vode, sipajte 200 g šećera i višnje. Prokuhajte sve zajedno i kad bude kuhano sipajte u to puding od vanilije. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po lisnatom tijestu.
3. Napravite kremu od žumanjaka. U posudi umiješajte 6 žumanjaka, 150 g šećera, malo mlijeka, 1 puding od vanilije, 2 vanilija šećera te 2 žlice gustina. Istovremeno, prokuhajte 1 l mlijeka. U prokuhano mlijeko umiješajte smjesu od žumanjaka i ostalih sastojaka.
4.
U posebnoj posudi izmiksajte snijeg od 6 bjelanjaka i 150 g šećera i
nakon toga umiješajte u prije dobivenu kremu. Gotovu kremu ravnomjerno
rasporedite po kremi od višanja.
Na kremu od žumanjaka stavite lisnato tijesto. Pričekajte 1-2 h da se kremšnite ohlade i nakon toga možete uživati u njima.
Dobar tek!
3 komentari:
finooooooooooo o.O
mmmmmmmmm
yummiiiiii!!!!
sljedeći vikend pripremam ovo :D
mmm
Objavi komentar